Ψωμί Γερμανικού Τύπου

Συστατικά

  • 1.000 γρ. μείγμα Pumpernickel premix
  • 1.000 γρ. αλεύρι τύπου 70% μαλακό
  • 1.150 γρ. νερό
  • 100 γρ. νωπή μαγιά
  • 200 γρ. ηλιόσπορος

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί
  2. Ζυμώνετε για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 8 λεπτά στη 2η ταχύτητα του ζυμωτηρίου
  3. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  4. Την μορφοποιείτε και την στοφάρετε για 60 λεπτά
  5. Ψήνετε στους 190ºC για 25 λεπτά και ύστερα στους 100ºC για 60 λεπτά ακόμη